Proč, jak a kdy refinancovat?

Refinancování a všechny potřebné informace bez kterých se neobejdete

– Co je to refinancování

– Co k tomu potřebuji? kdy se vyplatí refinancovat

– Proč bych měl vůbec refinancovat

– Jak to funguje a jak dlouho to zabere

To jsou body na které si dneska odpovíme

Co je to refinancování ?

Odpověď na tuto otázku se docela lehká, jedná se vlastně jenom o to že vaší starou hypotéku vyměníte za přijatelnější, výhodnější a novější.

Proč refinancovat ?

Jak jsem zmínila už výše v článku, lidé přistupují k refinancování především proto že jim banka nabídne výhodnější a přijatelnější nabídku nové hypotéky. Refinancování vám banka nabídne vždy když vám končí vaše inflace. A nenabídne vám pouze novou hypotéku ale také nové úrokové sazby.

měna

Kdy se vyplatí refinancovat hypotéku ?

Refinancovat hypotéku se vyplatí především těm osobám které si o danou hypotéku zažádali v době kdy byly na vysoké úrovni jejich úrokové sazby. Ale pokud si chcete pouze nějaký ten úrok snížit musíte to nejdříve prokonzultovat s danou bankou a to nejlépe u vaší stávající banky, u které máte založen váš bankovní účet.

Jak často refinancovat a jak dlouho celý tento proces trvá ?

Na otázku jak často refinancovat hypotéku si odpovíme vcelku stručně a to že refinancovat hypotéku můžete pouze ve chvíli kdy vám to banka nabídne nebo kdy si to s danou bankou řádně proberete. někteří z vás si jistě všimli že jednou ročně většinou v červnu banka vyhlásí že si můžete bezúročně zaplatit část ze svých dluhů či hypoték a podobně. V tuto chvíli je tedy nejvhodnější doba na refinancování hypotéky. Jak dlouho trvá refinancování ? V tomto případě si musíte přesně říci o jakou hypotéku se jedná protože jestli se jedná o refinancování hypotéky na stavbu domu doba vyřízení trvá přibližně 5 – 6 týdnů, ale samotné refinancování banky vyřídí přibližně do 2-3 týdnů od žádosti či schůze.

Jak vlastně celé refinancování funguje ?

Funguje to vlastně úplně stejně jako klasická hypotéka, akorát s tím rozdílem že splácíte většinou menší sumu s menšími úroky a sazbami.

refinancování

A co všechno budu potřebovat ?

– Jako první budete potřebovat informace, takže jakmile vám banka začne nabízet refinancování zjistěte si jestli náhodou u ostatních bankovních společností nabízí nějaké lepší nabídky.

– Jakmile se rozhodnete u které banky budete refinancovat, rozhodně nezapomeňte poslat žádost o refinancování

Co budete potřebovat v případě že by jste přešli k jiné bance ?

zaprvé rozhodně doklad totožnosti a to rovnou dva pro řádné ověření údajů, zadruhé se to neobejde ani bez původní smlouvy kterou jste sepsali s bankou u které jste si o hypotéku žádaly. dále budete potřebovat veškeré doklady o odhadu dané nemovitosti. (budete toho potřebovat ještě více než je tu zmíněno, ale já tu vypsala pouze ty nejzákladnější) Více informací na refinancujeme hypotéky Nebankovníhypoteka.cz.