Základní body jak dodržovat zdravý životní styl

Žít zdravým a správným životním stylem. Co to vlastně znamená? Je velice důležité pečovat o svoje zdraví, zejména o to psychické, a proto není dobré se zbytečně v práci přepínat a huntovat. Věřte mi, že sama vím, o čem mluvím, jednou se přetáhnete a pak už se to s vámi povleče po zbytek vašeho života, respektive nepovleče, tím vás nechci moc strašit, ale bude náročnější udržet se v tom, abyste do něčeho zase znovu nespadli. Proto je dobré znát své limity a hranice. Naučit se říkat druhým lidem – ,,Ne“ ! A ukázat jim kam až mohou zajít a co už je příliš.

četba knihy

Takže prvním bodem je nepřepínat se v práci a z toho vyplývá i najít si čas sám na sebe, alespoň půlhodinku denně – třeba čtením knížky, meditací, poslechem hudby, zkouknutí jednoho dílu seriálu, zkrátka čímkoli, u čeho si alespoň trochu odpočinete. Dále je důležité dodržovat alespoň trochu zdravou stravu. Jíst hodně zeleniny a ovoce, zejména snídat, svačit, obědvat, svačit a večeřet. Pravidelně jíst. Pokud nemáte čas v práci na svačinu, tak se alespoň pořádně nasnídat a pak následně naobědvat ale pravidelnost je u stravování velice důležitá, ale také zdravé stravování.

kafe

Neříkám, pokud nechcete vyloženě hubnout tak si sem tam něco nezdravého můžete dát, ale snažit se stravovat se více méně zdravěji a v poslední řadě také večeřet nejpozději 2h před spánkem, nikoli těsně před spaním! Dále je důležité mít nějaké koníčky, nebo si alespoň občas udělat nějakou radost třeba si dojít někam ke kadeřnici, na kosmetiku, do fitka, sauny, do nějaké restaurace atd. anebo také jakkoli sportovat – běhat, plavat, hrát basketbal…zkrátka cokoli co vás bude bavit a u čeho si pročistíte hlavu. A v poslední řadě také nekouřit a nepít alkohol a snažit se být co nejvíc s lidmi, které máte rádi a ony mají rádi vás! To je také velice důležité pro váš šťastný a spokojený osobní život! V neposlední řadě se také snažit urovnat vztahy v rodině a v práci, pokud nejsou dobré!! A ještě jsem zapomněla dodat dostatečný přísun tekutin a kvalitní spánek.