Klimatizace do bytu je žádoucí zejména ve velkých městech

Praha je překrásné město plné historických památek a přírodních úkazů, které lákají miliony lidí z celého světa. Ovšem právě Praha má i své stinné stránky a ty se projevují zejména v letním období. Jakmile totiž udeří tropická vedra, mnozí Pražané si v tu chvíli přejí být někde u moře, anebo ještě lépe v horském terénu, kde je teplota alespoň o deset stupňů Celsia nižší.

klimatizační jednotka

Vlny veder jsou v Praze, v pražských ulicích nesnesitelné, je to dáno mimo jiné i tím, že budovy lépe akumulují sluneční záření, než okolní příroda, a že se tu tím pádem v létě zvýší teplota vzduchu ještě o nějakých pár stupňů navíc. Budovy pak teplo sálají i v noci a pobyt v takovém prostředí může mnohé z nás i ohrožovat na životě.

Jednou z možností, jak se tomuto nepříjemnému jevu vyhnout, je klimatizace do bytu v Praze. Přiblížíte se tím optimální teplotě ovzduší, která pro lidský organismus spočívá na hodnotách mezi 22 a 27 stupni Celsia. Při vyšších teplotách již naše tělo sahá do svých rezerv a zvýšeným pocením vyčerpává minerální látky, proto je také musíme častěji doplňovat buď ve formě iontových nápojů, anebo minerálek. Problematické je to zejména s hořčíkem, jehož deficit se projevuje velmi různorodými příznaky a mnohdy ani nezaznamenáte, že máte právě tento problém. Úbytek hořčíku pak také může být jednou z příčin mozkové mrtvice a infarktu myokardu.

klimatizace v domě

Pobyt v klimatizovaném prostředí pomáhá nejen zdravým lidem udržet se ve formě a také v noci dobře spát a regenerovat síly, je nápomocný zejména lidem s chronickým onemocněním, malým dětem, lidem v seniorském věku a těhotným ženám. Tyto rizikové skupiny by měly být v létě na sebe více opatrné a měly by se vyhýbat prostředí se zvýšeným výskytem smogu a nežádoucích tzv. kladných iontů, které se vyskytují zejména v blízkosti frekventovaných silnic a v průmyslových oblastech.